18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Srbská omeleta

Název Množství a jednotka
vejce 2 kusy
smetana 2 lžíce
olej
cibule 1/2 kusu
rajče 1 kus
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 1
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Rajče a papriku nakrájíme na kostičky nebo proužky.
Vejce rozšleháme se smetanou.
Na pánvi s olejem zpěníme cibuli, přidáme rajče a papriku, opepříme, osolíme a dusíme do měkka. Pak zalijeme rozšlehanými vejci a pomalu smažíme.


 


RECEPTY

Rizoto s cuketou, sušenými rajčaty a olivami

Postup: Cukety očistíme, nakrájíme zalijeme olivovým olejem a orestujeme. Mezitím dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí rohlíčky

Postup: Ze 100 ml vlažného mléka, trochy mouky a droždí necháme vykynout kvásek. Do... zobrazit recept

RECEPTY

Anglické palačinky

Postup: V kastrůlku si rozpustíme máslo. Smícháme mléko s vejci, moukou, špetkou soli a... zobrazit recept

RECEPTY

Pangasius s citronovou trávou

Postup: Oloupané syrové brambory nakrájíme na plátky a rozložíme do máslem vymazaného... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí krk se sardelovou omáčkou

Postup: Krůtí krk uvaříme s kořenovou zeleninou, cibulí, novým kořením, solí a celým... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Hrad

Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...